Tel: + 86 152 0161 9036

E-mail: [e-pošta zaštićena]

EN
sve kategorije

Vijesti

Početna>Vijesti

Glavni sadržaj procesa završne obrade zupčanika

Vrijeme: 2021-07-01 Posjeta: 59

   Završna obrada posljednji je korak obrade zupčanika. Postupak dorade uglavnom se sastoji od dva dijela: odabira mjerila i obrade praznina zupčanika.

1. Izbor mjerila
   Referentni izbor obrade zupčanika često se razlikuje zbog različite strukture i oblika zupčanika. Zupčanici s osovinama uglavnom su smješteni na vrhu rupa. Za šuplje osovine, nakon bušenja središnje unutarnje rupe, za pozicioniranje se koriste nagnute površine rupa na oba kraja. Kad je promjer rupe veliki, koriste se konusni čepovi. Točnost pozicioniranja vrhova je velika, a referenca se može preklapati i objediniti. Za zupčanike s rupama, tijekom obrade površine zuba često se koriste sljedeće dvije metode pozicioniranja i stezanja.

   (1) Postavljanje na vanjski krug i krajnju stranu. Kada je odgovarajući razmak između obratka i otežavajućeg trna velik, upotrijebite mjerač za biranje da biste ispravili vanjski krug kako biste odredili položaj središta, a krajnju stranu upotrijebite za aksijalno pozicioniranje i stegnite s druge krajnje strane. Ova metoda pozicioniranja ima nisku produktivnost jer svaki radni komad treba kalibrirati. Istodobno, za unutarnji i vanjski krug koaksijalno potrebno je mnogo, ali ne i visoke zahtjeve za točnost učvršćenja. Stoga je prikladan za jednodijelnu i maloserijsku proizvodnju.

   (2) Pozicioniranje s unutarnjim otvorom i završetkom. Ova metoda pozicioniranja je lociranje unutarnje rupe obratka, određivanje položaja pozicioniranja, a zatim upotreba krajnje površine kao aksijalne reference pozicioniranja i stezanje krajnje površine. Na taj se način mogu preklopiti datum pozicioniranja, projektni datum, montažni datum i mjerni datum. Točnost pozicioniranja je visoka, što je pogodno za masovnu proizvodnju. Međutim, točnost izrade uređaja je relativno visoka.

2. Obrada slijepih zupčanika
   Obrada praznog zupčanika prije obrade površine zuba zauzima vrlo važno mjesto u čitavom procesu obrade zupčanika. Budući da se u ovoj fazi moraju obraditi mjerila za obradu i ispitivanje površine zuba, a udio radnih sati za obradu praznog zupčanika relativno je velik, moramo obratiti pozornost na obradu praznih dijelova zupčanika, bez obzira na poboljšanje produktivnosti ili osiguranje obrade zupčanika kut kvalitete. Za tehničke zahtjeve uzorka zupčanika treba obratiti pozornost na zahtjeve točnosti dodatnog kruga ako je specificirano da se smanjenje debljine zuba indeksnog kruga koristi za određivanje zazora sa strane zuba, jer se otkrivanjem debljine zuba mjeri se referentnom vrijednošću kruga dodatka. Točnost dodatnog kruga je preniska, što neizbježno čini da izmjerena debljina zuba neće moći točno odražavati veličinu bočnog zazora zuba. Stoga se tijekom ove obrade treba obratiti pozornost na sljedeća tri pitanja:

   (1) Kad se dodatni krug koristi kao mjerna referenca, točnost dimenzija dodatnog kruga treba strogo kontrolirati.

   (2) Osigurajte okomitost između krajnje strane pozicioniranja i rupe za pozicioniranje ili vanjskog kruga.

   (3) Poboljšajte točnost proizvodnje unutarnjeg otvora zupčanika i smanjite zazor pomoću trna za pričvršćivanje.

图片 1 副本
1 副本